2021.01.25. Italiano
Egy észt vállalkozás fenyő ízesítésű tonikot állít elő az ünnep után kidobott karácsonyfákból.
A fenyők tűleveleit pépesítés után kardamommal és citromhéjjal ízesítik, míg el nem nyeri édes-keserű ízét –
írja az Euronews. Észtországban évszázadok óta használják a fenyőt étkezési célra, de azt tudni kell, hogy
a kisebb, lakásokban feldíszített fenyőfák alkalmatlanok
a
tonik készítés céljára. Ezek ugyanis túlságosan kiszáradnak ahhoz, hogy üdítőt lehessen készíteni belőlük. A köztereken feldíszített, nagy méretű fenyőfák viszont alkalmasak, mert elegendő nedvesség marad bennük - ezeket használja fel egy Saaremaa szigetén működő családi vállalkozás, immár három esztendeje.
Egy fenyőfából tízezer liter tonik jön ki.