Történelmet írt egy japán séf Franciaországban

Először kapott három Michelin-csillagot Franciaországban egy japán séf

A Párizsban dolgozó Kobajasi Kei mellett további két francia séf, Glenn Viel és Christopher Coutanceau érdemelt ki először három Michelin-csillagot az étteremkalauz 2020-as franciaországi kiadásában.

A 42 éves, naganói születésű Kobajasi

kilenc éve nyitotta meg a francia fővárosban Kei nevű éttermét, ami 2017-ben két Michelin csillag birtokosa lett. Már tizenöt évesen eldöntötte, hogy séf lesz, aki francia konyhát visz, Franciaországban. Alaptanulmányait hazájában folytatta, húszévesen érkezett Franciaországba, ahol olyan mesterei voltak, mint Gilles Goujon, Michel Husser és Alain Ducasse sztárséfek.

Kobayashi hagyományos francia konyhát visz

modern "csavarral" és a fúziós konyha elemivel. Konyhája tükrözi kézügyességét, és munkatársaitól is tökéletességet vár el az ételek megalkotásakor, amiket harmonikus ízek és állagok jellemeznek. A franciaországi Michelin-kalauz 628 éttermet minősít egy, két, vagy három csillaggal, utóbbit 29 vendéglátóhely érdemelte ki.
    

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!