Továbbra is tarol a Joker-mozi

Könnyedén őrizte meg vezető helyét a bemutató óta eltelt második hétvégén a Joker.

A Batman-képregények főgonoszának eredettörténetére ezen a hétvégén 55 millió dollár (16,5 milliárd forint) értékben váltottak jegyet 4374 észak-amerikai moziban. A film bemutatójának hétvégéje felülmúlta a várakozásokat és minden idők legjobb októberi nyitó hétvégi teljesítményét produkálta  93,5 millió dolláros eredményével. Észak-Amerikán kívül 351 millió dollárt, összesen globálisan már 544 milliót keresett a Joker film.
Ezen a hétvégén a második helyet egy debütáló film, az Addams Family - A galád család szerezte meg 31,3 millió dolláros jegyár bevételével, szintén várakozáson felül, előzetesen ugyanis 21-27 millió közé becsülték az összeget.

Will Smith akcióthrillere, a Gemini Man

viszont csalódást okozott. Az Oscar-díjas Ang Lee rendezte, nagy költségvetésű filmben Smith egy profi bérgyilkost alakít, akit üldözni kezd egy titokzatos fiatal ügynök, akiről kiderül, hogy fiatalkori önmaga. A film 20,5 millió dollár jegyár bevételt hozott. A negyedik helyen a Jetikölyök című animáció végzett 6,2 millió dollárral a második hétvégéjén. Magyarországon október 24-én mutatják be. A Downton Abbey 4,8 milliós jegyár bevételt hozott ezen a hétvégén, így észak-amerikai árbevétele 82,7 millió dollárra, a világon 152,2 millióra rúg.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!