Turbózd fel immunrendszeredet ginzenggel!

Régebben csak a kiváltságosok juthattak hozzá, ma már a világ egyik legismertebb gyógynövényeinek egyike a ginzeng. Az ázsiai eredetű növény gyógyhatását négyezer éve ismerik, és Kelet-Ázsia egyes területein a mai napig nagy megtiszteltetésnek számít, ha valakit ezzel ajándékoznak meg. Ennek az is az oka, hogy sokáig ritkaságnak számított, ezért úgy tartották, nagy szerencse éri azt, aki rátalál a vadon termő ginzengre. Szerencsére ma már nemcsak a természetben található, hanem ültetvényeken is termesztik a növényt. Napjainkban a ginzeng már bárki számára elérhető!

A ginzeng legelterjedtebb fajtája az ázsiai Panax ginseng. A panax szó latinul azt jelenti, „mindent gyógyít”, ami természetesen nem teljesen igaz, de a tapasztalatok alapján, aki rendszeresen fogyaszt ginzenget, rengeteg pozitív hatását észlelheti. Legfőképpen ezeket:

Energetizál, növeli az állóképességet, így fogyasztása különösen kimerítő, megfeszített időszakokban javasolható.

Mindent is gyógyít

Javítja a hangulatot és csökkenti a stressz hatásait feszültségoldó tulajdonságának köszönhetően. Erősíti az immunrendszert, amire folyamatosan, de legfőképp a közelgő téli hónapokban van szüksége a szervezetünknek. Vágyfokozó hatású, így „bónuszként” szexuális életünkre is pezsdítő hatással lehet.

Forrás: Pexels.com

Por vagy tea formájában is hatékony

Csak ez a gyógynövény tartalmazza a ginzenozidokat, a ginzeng legfontosabb hatóanyagait. Ezek a vegyületek olyasmit tudnak, amire mindenkinek szüksége van a mai, felgyorsult világban. Csökkentik a stressz káros hatásait és fokozzák a szervezet stressz elleni védekezőképességét. A ginzeng rendszeres fogyasztásával javítható a kedélyállapot és a memória, stresszoldó hatása miatt pedig

potencianövelő hatással is bír.

Talán kevesen tudják, de a ginzeng a potencianövelésre ajánlott étrendkiegészítők egyik leggyakrabb összetevője.

A ginzenggyökeret fogyaszthatjuk porrá őrölve, vagy kellemes ízű teát készítve belőle, de külföldön már egyes energiaitalok összetevőjeként is találkozhatunk vele. A gyógynövény pozitív hatásait csak rendszeres, kúraszerű fogyasztással fejti ki, nem azonnal érezhető élénkítő hatása, szóval érdemes gyakran inni ginzeng tartalmú italokat! - írja az Ízesélet.hu

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!