Úszó hotel nyílik a Nagy-korallzátonyon?

A gyönyörű ausztrál tengerben merülhetsz álomba, ha le tudnád hunyni a szemed!

Nem kell hableánynak vagy –legénynek képzelned magad ahhoz, hogy a tenger hullámai közt aludj! A Nagy-korallzátonyon nemsokára egy páratlan élményben részesülhetsz: a halak közvetlen közelében töltheted a hétvégédet. A Lady Musgrave Island környékéről hajózik ki az a 36 méteres, úszó erődítmény, mely engedélyt kap, hogy a Világörökség ezen részén lebegjen. A háromszintes, hipermodern bárka legalsó fertályában 24 utas élvezheti az üvegen túli tenger látványát.

via GIPHY

Természetesen búvárkodásra is nyílik közben lehetőség, de aki a tenger alatti világra éjjel is kíváncsi, annak UV-fényes megfigyelési opció is rendelkezésére áll. A kormány közel egymillió ausztrál dollárt szán a projektre, mely a környezetkímélő megoldásokat preferálja: kihelyezett napelem és újrahasznosított anyagok formájában.

2020 áprilisára készül el az úszó hotel, melyen egy all inclusive vízi hétvége 550 dollárba kerül, ami két teljes napot és egy éjszakát foglal magába. Ami nyilván rablásnak tűnik, ám azt tudni kell, hogy a befolyó összeg a környék állagmegóvását fogja szolgálni, említi meg a Ladbible

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!