Ute Lemper koncert lesz a Müpában

Ute Lemper Marlene Dietrichnek szentelt estjén akusztikus zenekarával nemcsak a legnagyobb Dietrich-slágereket idézi meg, hanem a díva személyét is.

Ute Lemper Randevú Marlenével című estjét világ körüli turnén mutatja be. Az est egy ma is aktuális történet a bátorságról, fájdalomról, és egy progresszív, emancipált nőről. A koncerten közreműködik Vana Gierig zongorista, Romain Lecuyer nagybőgős, Cyril Garac hegedűművész és Matthias Daneck dobos. Ute Lempert már a pályája kezdetén Marlene Dietrichhez hasonlították.

Az énekesnő máig több mint harminc albumot készített,

számtalan sikerdarabban szerepelt, mielőtt személyes élményei alapján megalkotta saját, Randevú Marlenével című estjét. A klasszikusok, mint Marlene Dietrich és Edith Piaf mellett olyan szerzők dalait énekli, mint Elvis Costello, Tom Waits, Philip Glass és Nick Cave. Szerepelt a Kabaré Párizsban, A kék angyal Berlinben vagy a Chicago Londonban.
Ute Lemper huszonnégy évesen, 1988-ban Párizsban, a Kabaréban nyújtott alakításáért Moliére-díjat kapott.

A sajtó Marlene Dietrichhez hasonlította,

a pályakezdő énekesnő-színésznő pedig zavarban volt amiatt, hogy a világ leghíresebb kabaré-énekesnőjéhez mérték. Levelet írt az akkor már teljes elszigeteltségben élő 87 éves dívának, hogy bocsánatot kérjen tőle az összehasonlításért, és kifejezze mély tiszteletét iránta. A válasz telefonhívás formájában érkezett: Marlene Dietrich három órát beszélgetett vele Németországról, ahhoz fűződő ambivalens viszonyukról, a nácikról és az ellenállásról, Kurt Weillről és Bertolt Brechtről, Rainer Maria Rilke verseiről, szerelemről és szabadságról - a levél gondolata tehát jó ötletnek bizonyult.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!