Velük bővül idén a rock n' roll hírességek csarnoka

Whitney Houston mellett a Nine Inch Nails és a Depeche Mode is bekerül 2020-ban a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába.

Az idei új hírességek között szerepel Notorious B.I.G., a Nine Inch Nails és a The Doobie Brothers is. A hat beiktatandó tagot 16 jelölt közül választották ki. A jelöltlistát egy bizottság válogatotta össze októberben. Az ünnepélyes beiktatásra májusban kerül sor Clevelandben.
Bruce Springsteen producere, Jon Landau különdíjban részesül, az Ahmet Ertegun-díjat kapja.   A Rock & Roll Hírességek Csarnokába azok kerülhetnek be, akik több mint 25 éve adták ki első albumukat. Tavaly Janet Jackson, Stevie Nicks, a Roxy Music, a Radiohead, a The Cure, a The Zombies és Def Leppard szerepelt a beiktatottak között. Whitney Houston, aki 48 évesen 2012-ben hunyt el, minden idők egyik legsikeresebb amerikai énekesnője volt, színésznőként is elismerték. I Will Always Love You című száma 14 hétig vezette a toplistát, több mint 20 millióan vásárolták meg, amivel

rekordot állított fel a női előadók között.

A T. Rex londoni rockbanda a hetvenes években futott be olyan számaival, mint a Get It On, a 20th Century Boy és Ride a White Swan. Énekesük, Marc Bolan 29 évesen, autóbalesetben hunyt el. A Depeche Mode a nyolcvanas évek elején tört be a zenei világba, olyan híres felvételei vannak, mint a Personal Jesus és az Enjoy the Silence.

A brooklyni hip-hop sztár, Notorious B.I.G.

(Christopher Wallace) a rapvilágra volt nagy hatással rövid pályafutása során. A rappert 1997-ben, 24 éves korában lőtték le, a gyilkosságot máig sem sikerült felderíteni. A Doobie Brothers csaknem 50 millió lemezt adott el. Legismertebb számaik közé tartozott a Listen to the Music, a Takin' It to the Streets és a What a Fool Believes. A Nine Inch Nails indusztriális metál-együttest Trent Reznor alapította 1988-ban Clevelandben. Számos műfajban szólalt meg zenéje, amelyben azonban a legnagyobb hangsúlyt az elektromos zenei hangzás kapta. Az együttes több mint 20 millió lemezt adott el. A 35. beiktatási ceremóniát május 2-án rendezik meg a Rock & Roll Hírességek Csarnokában.

Nyitókép: Luca De Santis from Orzignano (PI), Italy (Author's website) - Nine Inch Nails, live in Munich (D) 28/03/2007, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2655308

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!