Véradó kampányt hirdet a Vöröskereszt

Véradó kampányt hirdet a főiskolák-egyetemek számára a Magyar Vöröskereszt.

A Magyar Vöröskereszt ismét elindítja felsőoktatási véradóprogramját, hogy véradásra ösztönözze az egyetemistákat. A közösségi média lájkjai önmagukban nem mentenek életet, a véradás azonban igen, egyszerre hármat is – szól a kampány üzenete.

Két év kihagyás után ismét véradókampányt hirdet hazánk legnagyobb humanitárius szervezete a felsőoktatásban résztvevők számára. Ezúttal azonban nem az intézmények versenyeznek egymással, hanem a diákok egyénileg és csapatban is bizonyítani tudják tettrekészségüket. A közügynek is számító véradás pedig szükséges, ugyanis naponta körülbelül 1 800 önkéntes véradó kell a biztonságos ellátáshoz. Az október tizedike és 2020. május tizenötödike között tartó kampány célja megszólítani a hallgatókat és minél többeket megnyerni közülük a fontos önkéntes tevékenységnek. A Magyar Vöröskereszt azt szeretné elérni, hogy az egészségtudatos hallgatók

megismerjék a véradás fontos szerepét. 

Az idei „Hallgatói Véradások” elnevezésű versenyen a hallgatók egyénileg és csapatokban is versenyezhetnek. Az erre a célra létrehozott kampányoldalon (www.voroskereszt.hu/hallgatoiveradasok ) a véradásokon kapott nyereményszelvénnyel történik a regisztráció. A kiemelt egyetemi véradásokon azonnali ajándékot kapnak a résztvevők egy túlélőcsomag formájában, de mindenki, aki regisztrál a honlapon, egy hónap HBO GO előfizetéshez is hozzájut, illetve kedvezményesen vásárolhatja meg az EFOTT hetijegyeket. Lesznek továbbá havi nyeremények és mindkét szemeszter végén kisorsolnak 10 db egy évre szóló HBO GO előfizetést, 25 db POKET zsebkönyvet, 1 SZIGET bérletet és 3 db SZIGET napijegyet. A kampányra létrehozott weboldalon az egyéni véradók meg tudják hívni társaikat, így csapatot alkotva gyűjthetnek pontokat véradásaikkal. A csapatok közül pedig az lesz a nyertes, amelynek tagjai a legaktívabbak, a legtöbbször adnak vért. Ők majd a játék végén EFOTT napijegyekkel gazdagodnak.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!