Veszélyesebbek a szájpiercingek, mint korábban hittük

Minden szájpiercing problémás, de a leginkább a nyelvpiercing az, ami gondokat okozhat - állítja az Oral Health Foundation.

Amikor felmérésekben azt kérdezték, kinek milyen szájpiercingje van, a sort 43 százalékkal a nyelvpiercing vezette. A megkérdezettek harmada (33 százalék) ajakpiercinggel él, míg az állpiercing 3 százaléknál, az ínypiercing pedig 7 százaléknál fordul elő. Kiderült az is, hogy a résztvevők 13 százalékának  nem csupán egy, hanem több szájpiercingje van, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a trend egyre népszerűbb.

"A többség sajnos nincs tisztában azzal, hogy a szájpiercing milyen veszélyekkel járhat. A divat és az önkifejezés számos esetben rövid- és hosszútávon is komoly károkat okozhat”  - mondja az Oral Health Foundation vezérigazgatója, Dr. Nigel Carter.

 „A szájpiercingek nagy mértékben felelősek az elkopott, letört fogakért, hiszen  elkerülhetetlen, hogy érintkezzenek a foggal. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg ember harapdálja és szopogatja előszeretettel szájpiercingjét, ami csak tovább mélyíti a problémát” – teszi hozzá a szakember.

Emellett ne felejtsük, hogy a száj számos baktériumnak ad otthont, ezért aztán a fertőzések kialakulására is komoly esély van. Különösen új piercingek esetében jelenik meg ez a kockázat, hiszen gyakorlatilag egy friss sebről van szó a szájban, amely állandó figyelmet és gondozást igényel.

Nyitókép: Lorenzo Nafissi, unsplash.com

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!