Világrekord, ikrei születtek egy 74 éves asszonynak!

Az indiai pár hosszú évtizedek óta várt már gyermekáldásra.

Erramatti Mangayamma a napokban vált a világ legidősebb édesanyjává. Az indiai nő 74 évesen, ikreknek adott életet – miután több évtizedig várt a férjével együtt gyermekáldásra. Párja, a földműves Rajarao már a 80-at tapossa, akivel még 1962-ben kötöttek házasságot, ám eddig még nem sikerült utódot létrehozniuk.

A Nelapartipadu nevű faluban élő párnak a mesterséges megtermékenyítést követően ikerlányai születtek, bő fél évszázadnyi várakozás után. Szeptember 5-én, az Ahalya kórházban látták meg a napvilágot a babák, akiknek a megfoganásához a petesejtet már donortól kellett beszerezni. A hímivarsejtet az édesapa biztosította.

View this post on Instagram

A post shared by Expresso Ceará (@expressoceara) on

Nem volt a magzatok kihordása alatt különösebb egészségügyi probléma; mindkét bébi ép, és két-két kilogrammal születtek meg. Szoptatni nem nagyon fog a nagymama-korú kismama, ám a tejbankból kapnak anyatejet a kicsik. A császármetszés után a rekordot döntő hölgyet az intenzív osztályra tették megfigyelésre, de egyelőre úgy néz ki, minden rendben lesz.

View this post on Instagram

73 yasindaki hintli kadin ikiz doğurdu.🙂 ENG: Indian woman gives birth to twins at age of 73!

A post shared by Ⓜ️U®🅰️T (@dr_md_house) on

A korábbi legmagasabb korú, szülő nő szintén indiai volt. Dalinjer Kaur 70 évesen hozott világra gyermeket 2016-ban, ugyanígy mesterséges megtermékenyítés segítségével. A beavatkozást végző Haryana–i klinika szerint a hölgy inkább 72 éves lehetett, saját állításával ellentétben.

Áldott vagyok, hogy végre a saját fiamat tarthatom a karomban. Mindenki azzal traktált, hogy fogadjak örökbe, de nem szántam rá magam. Hittem a Teremtőben, hogy ad saját gyermeket.

idézi Kaurt a Ladbible.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!