Visszakerül a helyére az ellopott Banksy-graffiti

Júniusban, egy Rómához közeli tanyán találták meg a párizsi Bataclan-áldozatoknak emléket állító Banksy-graffitit. Most visszakerül Franciaországba.

A gyászoló lányt ábrázoló festmény a párizsi Bataclan koncertteremben öt évvel ezelőtt elkövetett terrortámadás áldozatainak állít emléket. A képet, amelyet 2018-ban a koncertterem egyik oldalsó vészkijáratára festett a névtelenségbe burkolózó, ámde világhírű brit alkotó, június elején találták meg a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, egy Alba Adriatica melletti tanya pajtájában.

A Gate of Banksy című alkotást

most ideiglenesen a római Farnese-palotában, a francia nagykövetségen állítják ki. A festmény hazaszállításának időpontjáról és körülményeiről egyelőre nem közöltek részleteket.
2015. november 13-án a Bataclan koncertterembe betört fegyveres terroristák 90 embert öltek meg. A teremben éppen egy rockkoncert zajlott, amikor a támadás történt. Tavaly januárban, akkori jelentések szerint "kapucnis, sarokcsiszolóval felfegyverkezett emberek" lopták el a képet, amelyet egy teherautón szállították el. Idén

június végén több embert is őrizetbe vettek

Franciaországban az üggyel kapcsolatban. A világ egyik leghíresebb utcai művésze, Banksy alkotásai a művészeti aukciókon óriási összegekért kelnek el. A graffitiművész kilétét szűk baráti körén kívül senki sem ismeri. Művei nagyvárosok közterein, utcáin, falain, kapuin jelennek meg, jellegzetes stílusát könnyen fel lehet ismerni.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!