Víz alatti hotel nyílik a Nagy Korallzátonynál

A tízmillió ausztrál dollárból (kétmilliárd forintból) létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől negyven tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátony mentén.

A szállodahajónak két szobája a vízszint alatt helyezkedik el. A szobák fala, padlójának és mennyezetének egy része is üvegből készült, így a vendégek a világ egyik leglátványosabb tengeri környezetét élvezhetik.

Az akvárium-hotelt 14 hónap alatt építették fel.

A munka során nagyon ügyeltek rá, hogy semmilyen módon ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát - mondta el Luke Walker, a Journey Beyond utazásszervező cég vezetője. A szállodahajót a korallzátony olyan szakaszán helyezték el, amelyben 2017-ben

súlyos pusztítást végzett a Debbie hurrikán.

Ezen a szakaszon hajtották végre a világ első "nagyszabású koralltranszplantációját", amelynek keretében egy hét alatt négyezer kiemelt, egészséges korallal pótolták az elpusztult részt.
A december elsején megnyíló szállodában egy tengerbiológus és egy tapasztalt idegenvezető is dolgozni fog, akik a vendégek segítségére lesznek a Nagy-korallzátony megismerésében.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!