Vízlelőhely - itt kapsz kulacsodba ingyen szűrt vizet

A Műanyagmentes július keretében üzen hadat a műanyag flakonoknak a (V)ízlelőhely kampány.

A Műanyagmentes júliussal párhuzamosan – és ahhoz szorosan kapcsolódva – még egy szuper kezdeményezés indult útjára Magyarországon, a mozgalom a tiszta, egészséges ivóvíz igényével és a kulacsunkkal kezdődik. 

A kampány szellemi atyja a BWT

nevű víztisztító cég, a mozgalomhoz pedig a BWT azon vendéglátóipari partnerei csatlakoztak először, akiknél a minőségi kávé miatt már eleve van a BWT gépei által szűrt víz. Ezek a kávézók és éttermek pedig felajánlják a szűrt víz lehetőségét azoknak, akik kulaccsal térnek be hozzájuk. A kampány célja felhívni a figyelmet a folyadékbevitel és a környezetvédelem fontosságára, emellett támogatni a helyi vízkészletek felhasználását. Ha kulacsot hordunk magunknál, illetve szűrt vizet fogyasztunk, azzal máris rengeteget teszünk a környezetünkért, hiszen műanyag hulladék megvásárlása nélkül jutunk friss és egészséges ivóvízhez. 

 
(V)ízlelőhelyek szerte a városban 

Ahhoz, hogy tudjuk, hol kérhetünk újratöltést, először le kell töltenünk egy applikációt a telefonunkra (iOS, Android). Segítségével rögtön megnézhetjük, hogy melyik (V)ízlelőhely található éppen a legközelebb hozzánk. Az országos kezdeményezésben részt vevő partnerekhez bármikor betérhetünk szűrt vízért, minden újratöltésért pont jár. Ráadásul az appon keresztül még a vízfogyasztásunkat is nyomon követhetjük (és persze azt is, hogy az újfajta szemlélettel hány műanyag palacktól óvtuk meg a környezetünket). 

Vízzel egy jó ügyért

A környezet védelmén kívül más nemes ügyet is támogatnak a (V)ízlelőhelyek megálmodói. Minden egyes feltöltés egy forinttal segíti a Lámpás ’92 Alapítványt, amely több száz fogyatékkal élő embertársunk életét könnyíti meg. A kezdeményezésben bárki részt vehet, ehhez két dolog szükséges. Az egyik, hogy utántöltést csak akkor kérhetünk, ha saját kulaccsal érkezünk az adott (V)ízlelőhelyre, a másik pedig az, hogy le kell töltenünk a (V)ízlelőhely kampány applikációját. Ha ezt megtettük, indulhat az utántöltés, várnak mindannyiunkat a (V)ízlelőhelyek!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!