Yakuza: a japán mafiózófeleségek titkos élete

A Yakuza szót senki se mondja ki hangosan, legfeljebb suttogva, de inkább kéztartással jelzik, miről is van szó.

Chloé Jafé francia fotóművész hat éven keresztül tanulmányozta a Yakuza belső életét, különös tekintettel a nők szerepére. A művész tudta, hogy egy ilyen projekthez 200 százalékos elkötelezettségre van szükség, ezért egy Yakuza-kötelékben álló bár escortja lett. Ez jobbára a vendégek kísérgetéséről és szórakoztatásáról szól, szex nincs. Rögtön az eső nap jött a nagyfőnök, és meghívta egy sörre az új lányt, ám innentől hosszú út vezetett odáig, hogy a tagok megbízzanak benne.

Chloénak először azt kellett elérnie, hogy a férfiak megbízzanak benne, és csak utána jöttek a feleségek, barátnők. Volta, ki nem értette, mit akar a francia lány: a férjét vagy pénzt? Ennek ellenére a küldetés sikeres volt, a Yakuza nőknek megengedte párjuk, hogy fotók készüljenek róluk. A híres, kézzel készített irezumi tetkók abszolút beszédesek, speciális rituálé keretében készülnek, és csak különleges alkalmakkor, a belső körben mutatják meg őket egymásnak a tagok.

Nő nem lehet a csoport tagja, a nők a férjük státusza alapján kapnak helyet a hierarchiában, de a nagyfőnök felesége akár a pénzügyekbe is beleszólhat. Első látásra átlagos háziasszonyként élnek ezek az asszonyok, csak épp mindig benne van a pakliban, hogy a férjük egy éjjel örökre eltűnik, vagy épp golyóval jön haza...

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!