A maszk valamennyire véd a fertőzés ellen

Rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerint fel kell hívni a figyelmet a maszk használatának fontosságára, mert az még nem egészen elterjedt. Nem mindenhol és nem megfelelően hordják az emberek.

A járvány második hulláma jóval nagyobb,

mint az első hullám volt. Egyre több a beteg, de az emberek felelősségteljes viselkedésével talán még elkerülhető az a katasztrófa, amely néhány más országban volt tapasztalható.
A fertőzöttek átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint korábban. Kórházi kezelésre leginkább az idős betegek szorulnak, de ha nagyon sok fertőzött lesz, elképzelhető, hogy középkorú, nem krónikus betegek is kórházba, lélegeztetőgépre kerülnek. Ezért mindenki egyéni felelőssége, hogy - korcsoporttól függetlenül - hordjon maszkot.

A kórházi ellátás biztosításával kapcsolatban

Szlávik János arról beszélt, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban szombaton újabb kapacitásokat nyitottak mind a fekvőbeteg, mint az intenzív osztályon. A betegek beáramlása folyamatos, de a személyzet képes ellátni a feladatát.
A járvány első hulláma során sok kísérleti terápiát használtak, ezek mára letisztultak, ismerik, hogy mely tablettás kezelések hatékonyak a betegség kezdeti időszakában, és a plazmaterápia is egyre elterjedtebb.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!