A Mátrixba visszatérne Hugo Weaving, de a Gyűrűk Ura-sorozatba már nem

Smith ügynök és Elrond megformálója most egy Shakespeare-darabban komédiázik.

Hugo Weaving a közeljövőben biztosan nem tervez Középföldére ruccanni.

Kizárt dolog.

nyilatkozta Elrond megszemélyesítője, aki a Gyűrűk Ura és a Hobbit-trilógia stábját is erősítette, hegyes fülekkel. Az Amazon számára készülő új Tolkien-sorozatban így valószínűleg nem találkozunk majd a 60 éves brit-ausztrál színésszel.

via GIPHY

Ám nem így áll a másik ikonikus alakításához: a Mátrix Smith ügynökének bőrébe bújni ellenben ínyére lenne. Igaz, nem tudtak a visszatértéről megegyezni, aminek az oka állítólag az eltérő időbeosztás volt.

via GIPHY

A Gyűrűk Ura nem hoz lázba, bár szinte már hazajártam a csapathoz Új-Zélandra. De legyünk őszinték: szép és jó is volt, de bőven elég volt. Ellenben a Mátrix érdekelt volna, és a negyedik részének a forgatása már zajlik - arról sajnos már úgy tűnik, hogy lecsúsztam.

Nem csak ez a két nagy költségvetésű produkció húzta be a színészt: a Marvel-féle Captain America: The First Avenger (2011) randa főgonoszának maszkja alatt is őt találtuk. A tömegfilmeket csak akkor vállalja el, ha van bennük valami, ami megfogja.

View this post on Instagram

A post shared by El Dado de Möbius (@mobius.dice) on

Legyen valami érdekes a történetben, egy különös csavar, ami miatt rámozdulok.

Jelenleg hazájában, Ausztráliában foglalja el magát:

Igazából bármire nyitott vagyok, de a szívemen a kontinens ügyei vannak. Az itteni projektekbe ásom bele magam leginkább, erre teszem a fókuszt.

A Szeget szeggel című William Shakespeare-vígjátékon dolgoztak mostanáig Melbourne-ben, Paul Ireland vezetésével.

Alkotótársuk, Damian Hill 2015-ben hunyt el, ami az eredeti projektre rányomta a bélyegét:

A gyász miatt erősödött a köztünk lévő kötelék, ez a film már nem magáról a filmről szól nekem sem.

Duke szerepét kapta Weaving: egy igazi alvilági gazfickót fog alakítani. A Video on Demandon szeptember 4-től nézhető darab ír helyszínének aktualitása a mostani ausztrál szubkultúrákra mutat rá. Olyan témákat is feszegetnek majd, mint például a rasszizmus vagy a vagyoni és szociális különbségek – fejti ki a Variety.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!