Akár egy-két évet is késhet a tokiói olimpia

Ha idén nyáron a koronavírus miatt nem lehet megtartani a tokiói olimpiát, akkor a játékok egy-két évvel való elhalasztása lenne a reális.

Takahasi Harujuki, a 25 fős japán szervezőbizottság egyik tagja szerint a testület még nem vitatta meg, milyen hatással van a járvány a játékokra, mivel legutóbbi tanácskozásukat decemberben tartották.

A játékok nézők nélküli megrendezése hatalmas pénzügyi károkat okozna

egy évnél rövidebb halasztás esetén pedig az olimpia más jelentős profi sportrendezvényekkel ütközne. Egy egyéves halasztás a jövő év azonos időszakára a médiaközvetítések szempontjából megvalósítható lenne, mivel ugyanúgy beilleszthető a közvetítési jogokkal rendelkező médiumok általában laza nyári műsorrendjébe. Japánban közel 1300 koronavírus esetről tudnak, amiből mintegy hétszáz a februárban Tokió közelében karantén alá vont óceánjáró hajó utasai közül került ki.

A távol-keleti országban kedden 59 új esetet azonosítottak

ami az NHK japán közszolgálati televízió szerint az eddigi legnagyobb napi növekményt jelenti. Hasimoto Szejko, a kormány olimpiaügyi minisztere legutóbb múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy Japán az eddigi terveknek megfelelően készül a nyári játékokra, szerinte az olimpia lemondása vagy elhalasztása "elfogadhatatlan" lenne a sportolók számára.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!