Az olasz vendéglősöknek elegük van a karanténból - így tiltakoznak

Az olasz fodrászok üzleteikhez láncolják magukat, a szerintük túl komótos újraindulás miatt. A milánói Scala operaház pedig újranyitja kapuit, máskülönben csődbe jut.

Utcai cégérük kivilágításával és megterített asztalokkal tiltakoznak a június elejéig meghosszabbított zárás ellen Olaszország vendéglátósai kedd este kilencre meghirdetett országos villámcsődületükkel.

Vendégek fogadása nélkül egy estére megnyitják üzleteiket,

jelezve, hogy készen állnak az újraindulásra. "Be tudjuk tartani a vendégek és az asztalok közötti biztonsági távolságot, még egy hónap zárva tartás, és csődbe megyünk" - hangoztatták. A közel négyszázezer olaszországi étterem és presszó hivatalosan másfél millió munkahelyet jelent. Eddigi veszteségeiket kilencmilliárd euróra számolják.
A fodrászok tiltakozását a padovai Dolce Vita (Édes élet) nevű fodrászszalon vezeti.

Vezetői az üzletükhöz láncolták magukat

a júniusig meghosszabbított zárva tartás ellen, hangsúlyozva, hogy fertőtlenítették a helyiséget, és egyenként tudnák fogadni a vendégeket. Tiltakoznak az autós- és tenisziskolák, az esküvőszervező-szolgáltatások, az utcai árusok is. Verona polgármestere közölte, ha nyáron nem tudják újranyitni a koncerteket, színelőadásokat fogadó Arénát, eladósodnak. A leggazdagabb olasz színház,

a milánói Scala szeptemberi koncerttel akar újraindulni,

Giuseppe Verdi Requiemjével. Hasonló "újjászületési" koncerttel nyitott újra az operaház a második világháború után is.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!