Belga mester lett a világ legjobb cukrásza

Belga csokoládé készítőt választott a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars rendezvényén.

Pierre Marcolini világszerte negyven boltban árul csokit: Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban és Kínában. A minimalista stílusú mester csokoládéja igazi luxusajándék. Egy-egy doboz édesség ára a 100 eurót (36 ezer forintot) is meghaladja.

Marcolini úgy tekint az elismerésre,

mint a cukrászat és a csokoládé világának megreformálására irányuló "őrült" küldetése igazolására. Az 56 éves cukrász, aki 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első boltját Brüsszelben, reméli, hogy a csokoládé némi vigaszt ad az embereknek a járvány idején.

Belgium büszke csokoládé készítési hagyományára

azóta, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1912-ben Jean Neuhaus megálmodta a pralinét. A külföldi csokoládékészítők - Kanadától Malajziáig - máig úgy reklámozzák termékeiket, mint "belga stílusú" vagy "belga recept alapján készült" édességeket.
Belgium több mint 200 csokoládégyárral, valamint kétezernél is több csokoládébolttal, múzeummal, csokoládétematikájú túrával és workshoppal büszkélkedhet.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!