2020.10.28. Italiano
Belga csokoládé készítőt választott a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars rendezvényén.
Pierre Marcolini világszerte negyven boltban árul csokit: Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban és Kínában. A minimalista stílusú mester csokoládéja igazi luxusajándék. Egy-egy doboz édesség ára a 100 eurót (36 ezer forintot) is meghaladja.
Marcolini úgy tekint az elismerésre,
mint a cukrászat és a
csokoládé világának megreformálására irányuló "őrült" küldetése igazolására. Az 56 éves cukrász, aki 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első boltját Brüsszelben, reméli, hogy a csokoládé némi vigaszt ad az embereknek a járvány idején.
Belgium büszke csokoládé készítési hagyományára
azóta, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1912-ben Jean Neuhaus megálmodta a pralinét. A külföldi csokoládékészítők - Kanadától Malajziáig - máig úgy reklámozzák termékeiket, mint "belga stílusú" vagy "belga recept alapján készült" édességeket.
Belgium több mint 200 csokoládégyárral, valamint kétezernél is több csokoládébolttal, múzeummal, csokoládétematikájú túrával és workshoppal büszkélkedhet.