Bulimiája miatt tart szünetet a négyszeres világbajnoknő

Evészavara miatt szünetet tart pályafutásában Alekaszandra Szoldatova, az oroszok négyszeres világbajnok ritmikus gimnasztikázója.

A 21 éves sportoló bulimiában szenved, ami miatt kezelésre szorul. Alekszandra Szoldatova tavaly szeptemberben egy portugáliai nemzetközi versenyen vesztette eszméletét, azután nem indult el a bakui világbajnokságon.

"Most az újjáépítés szakaszában vagyok,

a legfontosabb pedig az, hogy meggyógyuljak, de nem kell kapkodnom. A profi sport és a bulimia összeférhetetlen egymással" - jelentette ki Szoldatova, akinek az a legfőbb célja, hogy a nyári tokiói olimpiára teljesen egészséges legyen. Alekszandra Szoldatova 2014-ben, 2015-ben és 2018-ban csapatban nyert ritmikus gimnasztika vb-t, egyéniben a 2018-as versenyen szalaggal bizonyult a legjobbnak. Európa-bajnokságokon szintén három aranyérmet szerzett eddig csapatban, közte 2017-ben Budapesten, ahol egyéniben karikával és labdával ezüstérmes volt.

A bulimia pszichiátriai megbetegedés, kóros falási rohamok, majd az elfogyasztott tápláléktól való intenzív szabadulási szándék jellemzi.

Nyitókép: Mil.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68655728

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!