Edd magad vékonyra!

Ahhoz, hogy diétánk eredménye tartós legyen, bizony felül kell vizsgálnunk eddigi táplálkozási szokásainkat. Sőt, spejzunk polcait is érdemes átnézni. Vajon mi lesz az, amiből a legtöbbet találunk? Fehér liszt, kristálycukor, esetleg durumlisztből készült spagetti, barna liszt, zöldség? Ha az utóbbiak, már egész jó úton járunk a kiegyensúlyozott és egészséges étrend felé, ha az előbbiek, akkor bizony érdemes eltöprengenünk a váltáson. De nézzük, mivel is kezdjük!

Táplálkozási alapvetések fogyni vágyóknak

1. Ne vonjunk meg a tápanyagokat a szervezetünktől, csak válasszunk egészségesebb alternatívákat! Az a diéta mely hiánytáplálkozásra alapul arra kényszeríti a szervezetet, hogy raktározzon!
2. Csökkentsük az elfogyasztott adagokat! Tegyük az ételt kisebb tányérra, és a tányéron, minél inkább húzzuk szét, hogy többnek tűnjön. Ezzel az egyszerű trükkel becsaphatjuk magunkat és az agyunkat. Étkezdében kérjük a kis adagot (az is elég lesz!).
3. Tilos éhezni és ugyancsak nem szabad teli enni magunkat!
4. Együnk lassan!  Rágjuk meg az ételt alaposan, ezzel egyrészt segítjük az emésztést, másrészt hagyunk időt a gyomornak, hogy jelezzen, ha már telítődött.
5. Együnk kevesebb szénhidrátot, amit eszünk az legyen hosszan felszívódó.
6. Minden nap együnk nyers zöldséget, gyümölcsöt! Ez alól nincs kibúvó és nem gyümölcslevek formájában kell elfogyasztani.
7. Használjunk kevesebb sót és zsiradékot!
8. Minden nap igyunk meg legalább 2-2,5 liter folyadékot! Nyári melegben akár többet.
9. Ne olvassunk, nézzünk tévét vagy internetezzünk evés közben, mivel ekkor jóval több étel elfogyasztása után fogjuk jóllakva érezni magunkat.
10. Fűszerezzünk változatosan! A legtöbb fogyni vágyó akkor hagy fel terveivel, mikor ízetlennek, lemondásokkal telinek érzi új étrendjét.

További tippekért kattints az Ízesélet.hu cikkére

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!