Egészségtippek nyári utazáshoz

Így őrizheted meg fittségedet az utazás-nyaralás során.

A július a nyaralás hónapja, de az utazás során sem szabad megfeledkeznünk egészségünkről. Ezekkel a jótanácsokkal megőrizhetjük egészségünket az utazás során.

Előzzük meg a kiszáradást – igyunk sok folyadékot

Az izzadás miatt testünknek szüksége van a folyamatos folyadékpótlásra. Szakértők szerint dehidratáltan vezetni majdnem ugyanolyan veszélyes, mint alkoholfogyasztás után, mégis sokszor előfordul, hogy nem viszünk elég folyadékot a hosszú utazásokra, nem állunk meg inni, amikor szomjasak vagyunk. Egy hosszabb út jelentős mennyiségű erőt és reakcióidőt igényel, ezért fontos, hogy szervezetünket mindig felfrissítsük megfelelő mennyiségű étellel és itallal.

Pár falat, ami életmentő lehet

Utazásunk során sosem tudhatjuk pontosan előre, hol kell majd várakoznunk. Ilyenkor segítségünkre lehet pár előre becsomagolt keksz, ropi vagy csoki. Pár falat segítségével kisimulnak az idegeink egy hosszú út során és a gyerekek is sokkal jobban viselik a várakozást, ha van mit ropogtatni az autóban.

Ne feledkezzünk meg bőrünk védelméről autóvezetés közben sem

A volán mögött is ajánlatos védekezni a napsugarakkal szemben – különösen a napfényes órákban. Érdemes ezért bekennünk magunkat, különösen az arcunkat és a karjainkat, ezzel megelőzve, hogy bőrünkben kárt tehessenek a napsugarak. A napon parkoló jármű hamar felhevülhet, ezért beszállás után várjunk, míg lehűl a kormány és az övcsat, így elkerülhetjük, hogy megégessük magunkat.

Óvatosan a légkondival

A légkondi könnyen megbetegíthet bennünket, ezért a kinti hőmérséklethez képest legfeljebb tíz fokkal hidegebbet állítsunk be és ne a legmagasabb fokozatot válasszuk, így elkerülhető a megfázás és a kötőhártya-gyulladás is.

Vitaminnal és kézfertőtlenítővel segítsük immunrendszerünket

Utazáskor rengeteg kapaszkodót, jelzőgombot és egyéb tárgyat érintünk meg, több ezer ember keze után. Immunrendszerünket segíthetjük extra vitamin bevitellel, és nem árt, ha van nálunk kézfertőtlenítő, mert használatával megóvható az egészség egy-egy megállás során.

Még egy tanács!

Ha elfáradunk utazás közben, ne gyorsítsunk, hogy előbb odaérjünk a végállomásra, inkább álljunk meg pihenni néhány percre. Életet menthet - szól az Europcar autókölcsönző tanácsa.

(Napidoktor)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!