Ez történt 2020-ban a gamer szcénában

A legtöbben soha nem gondoltuk volna, hogy ez járványterhes év mennyire meghatározó lesz az életünkben.

Ennek dacára rengeteg jó játékot kaptunk, úgyhogy most felelevenítjük ezeket, pár egészen elrettentő példa és megfontolandó játékkonzol mellett.

2020 egyik legnagyobb durranása volt,

hogy a Riot Games csapata kihozta az első kompetitív lövöldéjét, a Valorantot, ami a mai napig ott van a legnépszerűbbek között. Ha pedig FPS-ek, akkor nem maradhat ki a sorból a Call of Duty Warzone sem, ami jött, látott és játékosok millióit győzte meg, többségüket sikerült is tartósan magához láncolnia. Ugyanakkor kétség sem fér ahhoz, hogy az Among Us és a Fall Guys megjelenése is alaposan megkavarta az állóvizet, ami leginkább a streamer szcénának köszönhető. Botrányokból is kijutott jó pár idén, amik közül a

Last of Us 2 készítői ellen indított virtuális parasztlázadás,

valamint az óriási Cyberpunk 2077 fiaskó szólt a legnagyobbat, pedig a WarCraft 3 Reforged, vagy a XIII Remake is rendesen ráncolta a rajongói szemöldököket. Ezeket az igencsak bosszantó dolgokat azonban feledtették olyan gyöngyszemek, mint a DOOM Eternal, a Hades, az Ori and the Will of the Wisps, vagy a Half-Life Alyx, amik egytől egyig az utolsó forintig, euróig, dollárig megérik a pénzüket.

Sok szempontból vitatható játékfelhozatallal debütáltak

a következő generációs konzolok is, bár Magyarországon csak nagyon kevés gamer kapott belőlük. Nekik azonban jó hír, hogy jövő tavaszig a legtöbben biztosan meg fogják kapni a gépüket, ami kapcsán érdekes lesz megfigyelni, hogy vajon a PlayStation 5 még jobban meg fogja-e verni az XBOX Series konzolokat, vagy valamelyest szépít majd a Microsoft.

Metabro

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!