Egészséges élelmiszerek szempontjából az ősz igen gazdag, lássuk milyen finom és egészséges (szuper)ételeknek érkezett el a szezonja.
Itt az ideje elkezdeni felkészíteni szervezetünket a hideg hónapokra! 1. Tökfélék A tök nem véletlenül az egyik legkedveltebb őszi szuperétel, tele van rostanyaggal és antioxidánsokkal. A piacokon már csodás sütőtököket vásárolhatunk, így nyugodtan elkészíthetjük az első szeptemberi tökvacsorát! 2. Brokkoli Finom és mutatós, ráadásul K-, C- és E-vitaminban, kalciumban, valamint rostokban is gazdag. Ha úgy érezzük, nem elég ízes, főzés vagy párolás helyett pirítsuk vagy süssük sütőben a brokkolirózsákat. 3. Karfiol Szintén magas a rosttartalma, ezen túl B-vitamint és antioxidánsokat is bőséggel tartalmaz. 4. Vörös áfonya A vörös áfonya megakadályozhatja a húgyúti fertőzések kialakulását, segíti az emésztést, sőt a cukorbetegséggel élőknek is ajánlott. 5. Cékla A cékla csodás színe már eleve szívderítő, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyire egészséges. Folsav- és káliumtartalma segíti az agyműködést, ezért vizsgaidőszakban vagy szellemi leterheltség esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása. 6. Édesburgonya Szinte tökéletes őszi étel, gazdag A-vitaminban és rostokban.