Ezeket a szuperételeket eheted, kopaszodás ellen

Lássuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy igazi hajasbabákká váljunk!

Mindenki egészséges és szép hajra vágyik, buja fürtökre, amelyek nem ritkulnak, fakulnak az évek számának növekedésével. Hogy ez ne csak vágy legyen, figyeljünk oda arra, milyen ételeket eszünk, mert akad olyan szuperétel, ami kifejezetten erősíti a hajhagymákat, ezáltal egészséges fejbőrt és hajat eredményeznek.

Prija Kathpal, a távol-keleti táplálkozási szakember összesen tíz olyan szuperételt tart számon, melyek erőt és fényt kölcsönöznek hajszálainknak. Ha meg akarunk szabadulni száraz, vagy éppenséggel zsíros, netán kopasz fejtetőnktől, az alábbi ételeket pakoljuk a tányérunkra rendszeresen.

Lazac

Az egészséges haj kulcsfontosságú tápanyaga a D-vitamin és a fehérje, a lazac ezek kiváló forrása, ráadásul omega 3 zsírsavakat is tartalmaz. Ez utóbbi a hajas fejbőr és a hajhagymák nélkülözhetetlen tápláléka.

Marhahús

Dr. Szandzsip Suttar, a Mumbaiban található hajklinika professzora szerint, amennyiben nincs koleszterin-problémánk, együnk rendszeresen marhahúst, hiszen megtalálható benne minden olyan tápanyag, ami az egészséges fejbőr és haj titka: fehérje, B-vitamin, vas, cink és számos más ásványi anyag segít a szálak egészségének és szépségének fenntartásában. Persze csak akkor együk, ha más orvos nem tiltotta le a fogyasztását.

Szilva

A rendszeres szilvafogyasztás nem csak a haj állagát javítja, hanem vastartalma miatt megelőzi a szálak elvékonyodását és a hajszín kifakulását - megúszható a hajhullás.

Zöld tea

A polifenolok hatása a szervezet egészére nézve előnyökkel jár, ez alól a haj sem kivétel: fogyasztásával fényesen és korpamentesen tarthatjuk frizuránkat. Dr. Szandzsip tanácsa szerint a leggyorsabb megoldás a fejbőr hámpikkelyei ellen, ha ezzel a csodálatos teával mosunk hajat, de az is jó, ha belemasszírozzuk a fejbőrbe.

Répa

A sárgarépa nem csak a látásunkra van pozitív hatással, vitaminjai a haj számára is elsőrendűek. Az A-vitamin például fontos szerepet játszik a faggyútermelés helyreállításában, amely ha megfelelően működik, a hajunk csodálatos lesz.

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!