Hoppá, a SpaceX kávét és füvet visz fel tavasszal az űrállomásra?

Mindenki hátradőlhet, tudományos kutatásról van szó.

A hír igaz: a SpaceX vállalat valóban kávét és füvet juttat fel az űrbe. Méghozzá a Nemzetközi Űrállomásra viszik Elon Muskék a csomagot. Nem ám a fent dolgozók kényeztetése az indok, hanem hogy az ottani komoly munka folytatódhasson. 

View this post on Instagram

Falcon 9 delivers 60 Starlink satellites to orbit

A post shared by SpaceX (@spacex) on

2020 márciusában rajtol a járat, mely az ominózus anyagokat tesztelés céljából szállítja a Földön kívülre. A projekt a Front Range Biosciences, a SpaceCells USA, illetve a BioServe Space Technologies – mely a University of Colorado része – együttműködéseként jött létre.

via GIPHY

A Front Range adja a növényi hozzávalókat, a SpaceCells vezényli a szállítást, és a BioServe biztosítja az eszközöket a kényes művelethez. A cserjéket végig monitorozni fogják - főleg a gravitáció hiányának hatása érdekli a kutatókat. 30 nap eltáv után a mutálódó növények visszatérnek a bolygónkra, hogy a szakik alaposan megvizsgálják a lezajlott változásokat.

Ám ha már vadkender kerül az állomásra, ott bármi megtörténhet: főleg, hogy 2018 óta az Egyesült Államok számos állama engedélyezi a rekreációs célú marihuána-fogyasztást, emlékeztet a Mashable.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!