Hurrá, Barbie-baba készült Ella Fitzgeraldról!

De Bille Jean King- és Florence Nightingale-figura is kapható lett.

Február 20-án bejelentette a Mattel, hogy Inspiráló Nők sorozata újabb alakokkal bővül: Ella Fitzgerald, Bille Jean King és Florence Nightingale is saját Barbie-t kap.

via GIPHY

A jazz legenda, a korábbi világelső teniszező hölgy és a modern betegápolás ikonja is műanyag játék formáját öltötte, hogy a kislányok képlékeny időszakában meghatározó minta  lehessen. Öt-hat évesen nagyon fogékonyak a gyerekek arra, hogy miben teljesedhetnének később ki: a tudósok szerint ekkor kezdenek kialakulni a határok, mire tartják képesnek önmagukat.

A nagy álmokat több fronton is segíti a játékgyártó cég megvalósítani: a babák piacra dobása mellett olyan jótékony szervezeteket is támogatnak, melyeknek projektjei a berögzött társadalmi szerepeket lazítják. Lisa McKnight alelnök így látja:

A figyelmet ezeknek a nőknek a nagyszerű történeteire irányítjuk, így mutatjuk meg továbbra is a lányoknak, hogy bármit elérhetnek.

Mindhárom baba 29,88 dollárba kerül, és folytatják azt a rangos sort, melyben ott van Amelia Earhart, Katherine Johnson, Frida Kahlo, Rosa Parks és Sally Ride is.

Barbie az idők során közel 170 alkalommal kapott új külsőt, illetve ötféle testtípust, 22 bőr-árnyalatot, 13 szem-, illetve 94 hajszínt is viselt már.

View this post on Instagram

Always better together! 💗Tag your #Galentine in the comments below! #Barbie #GalentinesDay

A post shared by Barbie (@barbie) on

A Feketék Történelmi Hónapjában egy négy figurából álló, afroamerikai kollekcióval is előállt a Mattel, mely babák ruháját a Queen & Slim című film jelmeztervezője, Shiona Turni álmodta meg, teszi hozzá a Mashable.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!