Így készítsd el az ideális reggelit!

Érdemes odafigyelni arra, milyen reggelivel indítjuk a napot!

Bármennyire is rohanunk, válasszunk természetes alapanyagokat, és kerüljük a hozzáadott cukrot! Ha ezeket betartjuk, máris sokat teszünk az egészségünkért, persze a hatás még fokozható. Ebben segít Kaszás Klaudia, a Mixit müzli táplálkozási tanácsadója.

A müzlit natúr joghurttal vagy növényi tejjel, esetleg „éjszakázós” módon a legjobb elkészíteni

A puffadásra, gyomorpanaszokra hajlamos embereknek – a laktóz- és tejérzékenyekről nem is beszélve – különösen fontos, hogy ügyeljenek a megfelelő minőségű fehérjebevitelre. Erre jelenthetnek kiváló alternatívát egyes bio- illetve növényi alapú készítmények, amelyek a reggeli müzli kiváló kísérői. „Érdemes kísérletezni, és saját ízlésünkre hangolni az éjszakázós zabkását, különösen jót fog tenni a bélflóránknak” – tanácsolja a Mixit müzli szakértője, Kaszás Klaudia. „Ez annyit tesz, hogy este félig megfőzzük a zabpelyhet, majd magokkal és gyümölcsökkel bekeverve betesszük a hűtőbe éjszakázni. Másnap nagyon finom reggeli vár ránk!”

Mennyi az annyi? 

Egy átlagos termetű nő számára, ha nem végez testmozgást, 30-35 gramm vegyes összetételű müzli ideális reggelire. Ha edzésnapja van, akkor 40-50 grammra emelheti az adagot. Ha úgy érezzük, hogy ez a mennyiség sok, fogyasszuk el két részletben – reggelire és tízóraira – a müzlinket.

A szakértő külön kiemeli: reggel, esetleg az esti edzések előtt érdemes müzlit fogyasztani. Ha a reggelre esik a választásunk, mindenképpen úgy érdemes kalkulálnunk, hogy este fehérjében gazdag húsokat és rostban gazdag zöldségeket fogyasszunk. „Amennyiben erre nincs lehetőségünk, a Mixit egyes keverékei hozzáadott fehérjeport is tartalmaznak, így akár már reggel be tudjuk vinni a két legfontosabb makro tápanyagot a szervezetünkbe” – hangsúlyozza Kaszás Klaudia.

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!