Érdemes odafigyelni arra, milyen reggelivel indítjuk a napot!
Bármennyire is rohanunk, válasszunk természetes alapanyagokat, és kerüljük a hozzáadott cukrot! Ha ezeket betartjuk, máris sokat teszünk az egészségünkért, persze a hatás még fokozható. Ebben segít Kaszás Klaudia, a Mixit müzli táplálkozási tanácsadója. A müzlit natúr joghurttal vagy növényi tejjel, esetleg „éjszakázós” módon a legjobb elkészíteni A puffadásra, gyomorpanaszokra hajlamos embereknek – a laktóz- és tejérzékenyekről nem is beszélve – különösen fontos, hogy ügyeljenek a megfelelő minőségű fehérjebevitelre. Erre jelenthetnek kiváló alternatívát egyes bio- illetve növényi alapú készítmények, amelyek a reggeli müzli kiváló kísérői. „Érdemes kísérletezni, és saját ízlésünkre hangolni az éjszakázós zabkását, különösen jót fog tenni a bélflóránknak” – tanácsolja a Mixit müzli szakértője, Kaszás Klaudia. „Ez annyit tesz, hogy este félig megfőzzük a zabpelyhet, majd magokkal és gyümölcsökkel bekeverve betesszük a hűtőbe éjszakázni. Másnap nagyon finom reggeli vár ránk!”