Készíts teát petrezselyemből!

Tudtad, hogy a petrezselyem levele C-vitamint tartalmaz?

Igaz ugyan, hogy a petrezselyem (Petroselinum hortense, P. crispum) fűszernövényként szinte nélkülözhetetlen a konyhában, emellett azonban

gyógyító hatású is.

A petrezselyem termése illóolajat (apiolt, miriszticint, pinént), flavonoidokat (apiint) tartalmaz, a gyökere ftalidokat (illathordozókat), a levél pedig C-vitamin tartalmú. Ízletes fűszernövényként ismerjük, de emellett gyógynövény is. Vizelethajtó és étvágyjavító hatású. Fokozza az emésztést, és teája kiváló hólyaggyulladás esetén. A petrezselyem a vesekő és a vesehomok kialakulásának megelőzésére ajánlható.

A petrezselyem tea elkészítése:

Leforrázunk 3 dl vízzel 2 teáskanálnyi összeaprított petrezselyemlevelet vagy gyökeret, majd negyedóra elteltével szűrjük le. Étkezések előtt fogyasztva a tea megkönnyíti az emésztést.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!