Jó hír: nem emelkedik az Xbox Gold ára

A Microsoft csupán néhány napig játszadozott az emelés gondolatával.

A Microsoft – a tíz éve stagnáló díjszabásra és a megnövekedett költségekre hivatkozva – emelni tervezte az Xbox Live Gold szolgáltatás árát. Ez annak fényében, hogy a Sony nemhogy nem tervez hasonlót, de a platformjain a free to play (F2P) modellű játékokkal PS Plus nélkül is játszhatunk, illetve, hogy egy ideje a Microsoft szolgáltatása mellé adott ingyenes játékok sem túl acélosak, eltántorító erejű - írja a Metabro. A bejelentés nyomán azonnal

ellepték a Redditet és a Twittert az elégedetlen felhasználók,

gyalázva a Microsoft Xbox szervereinek közel katasztrofális állapotát, illetve azt, hogy míg PlayStation-ön olyan játékok mint az Apex Legends, a Fortnite, vagy a Call of Duty Warzone 0 forint ráfordításával, teljesen ingyen játszhatók, addig innentől kezdve bizonyos helyeken (de előbb-utóbb bizonyosan mindenhol) az Xboxokon ugyanezért évi 120 dollárt, majdnem 35.000 forintot kell kifizetni.

A jogos elégedetlenkedés elérte célját,

a Microsoft teljes visszavonulót fújt és úgy döntöttek végül, hogy nem lesz drágább a Live Gold előfizetés, sőt:

az F2P játékokat Xbox Live Gold nélkül is játszhatjuk majd!

A 180 fokos fordulat szembemegy azzal, amit legutóbb állítottak. Ennek fényében azok a játékosok, akik kifejezetten a fent említett játékok miatt voltak Xbox előfizetők hamarosan lemondhatják azt, amivel a Microsoft egészen biztosan sokat veszít. Akkor legalábbis, ha a gamer előfizetők számát vesszük alapul. Egy másik nézőpont alapján viszont ez a döntés hozzájárulhat az Xbox Series S eladásaihoz, mivel ugyanezen játékosok számára mostantól az a konzol lehet a legjobb választás.

Bárhogyan is, a Microsoft hátraarca üdvözölendő

és jó látni azt is, hogy figyelnek a játékosok véleményére és visszajelzéseire. A Microsoft hivatalos bejelentése itt olvasható el.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!