2019.06.05. Italy
Egészségesek és frissek, ráadásul most könnyen be is szerezhetőek!
A nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket.
A legtöbb friss, hazai idénygyümölcs vitamin tartalma magas. Ezekből érdemes naponta több alkalommal is fogyasztani -
írja a Napi Doktor. A piros színű gyümölcsökben olyan antioxidánsok is vannak, amik különösen
előnyösek az egészség számára – magyarázza dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa.
A sárga-narancssárga gyümölcsök-zöldségek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink az eper – de fogyasztása az arra érzékenyeknél allergiát okozhat -, a cseresznye – mellékhatásként puffadás jelentkezhet – a meggy, a narancs, a citrom – savanyú, ezért refluxos betegeknek nem javasolt – a sárgabarack és szilva.
Az alma és a körte főzve jobban emészthető.
A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen”, azaz minden fajtából fogyasztanunk, szezonnak megfelelően. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig két étkezés között, vagy étkezés előtt fogyasszuk, ellenkező esetben a
gyümölcs nem hasznosul kellőképpen a szervezetben és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthat el.
A cikket
olvasd tovább itt!