Kisokos a gyümölcsökről

Egészségesek és frissek, ráadásul most könnyen be is szerezhetőek!

A nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket.

Naponta mennyi gyümölcs fogyasztása javasolt?

A legtöbb friss, hazai idénygyümölcs vitamin tartalma magas. Ezekből érdemes naponta több alkalommal is fogyasztani - írja a Napi Doktor. A piros színű gyümölcsökben olyan antioxidánsok is vannak, amik különösen előnyösek az egészség számára – magyarázza dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa.

A sárga-narancssárga gyümölcsök-zöldségek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink az eper – de fogyasztása az arra érzékenyeknél allergiát okozhat -, a cseresznye – mellékhatásként puffadás jelentkezhet – a meggy, a narancs, a citrom – savanyú, ezért refluxos betegeknek nem javasolt – a sárgabarack és szilva.

Az alma és a körte főzve jobban emészthető. 

A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen”, azaz minden fajtából fogyasztanunk, szezonnak megfelelően. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig két étkezés között, vagy étkezés előtt fogyasszuk, ellenkező esetben a gyümölcs nem hasznosul kellőképpen a szervezetben és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthat el.

A cikket olvasd tovább itt!
 

 

 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!