Környezetvédelmi szégyendíjat nyert egy flakonos víz

A legabszurdabb terméknek járó környezetvédelmi szégyendíjat idén egy drágán mért ivóvíz márka grönlandi olvadt jégből készült palackozott vize nyerte.

"Az olvadt grönlandi gleccserjeget több mint 9600 kilométerre szállítják. A sarki jégsapka olvadását tekintve ez különösen cinikusnak tűnik" - hangsúlyozta a svájci Alpok Kezdeményezés elnevezésű környezetvédelmi aktivistacsoport, amely évente ítéli oda az Ördög Köve-díjat.

A kanadai Berg a grönlandi úszó jégtáblákból termel ki jeget

és azt palackozza. A palackozott vizet aztán a kanadai Halifaxból Antwerpenbe hajózzák át az Atlanti-óceánon, ahonnét kamionokkal Svájcba viszik - csupa-csupa értelmetlen környezetszennyezés.
A svájci Manor bolthálózat, ami a grönlandi gleccservizet forgalmazza, idén úgy döntött, többé nem árulja a Berg és más külföldi vízmárkák termékeit, mert "nagyon komolyan veszik a vásárlóiktól és a közönségtől érkező véleményeket".

Az Ördög Köve-díjra esélyes volt

az a savanyú uborka, amit több mint 18 ezer kilométerről, Vietnamból szállítottak Svájcba, illetve egy Peruból származó gránátalma is, amit Egyiptomban dolgoztak fel, mielőtt Svájcba érkezett volna repülővel.

Nyitókép: Az Alpok Kezdeményezés tagjai az idei díjátadón. A Berg képviselői nem jöttek el :-)

Luzerner Zeitung

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!