Kötelező lesz a maszk egész Sydneyben

Sydney-ben további korlátozásokat is bevezetnek, mert hét újabb koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Gladys Berejiklian miniszterelnök tájékoztatása szerint a rendelkezés szombat éjfélkor lép életbe az Ausztrália legnagyobb városának számító Sydney-ben, ezután

a korlátozás megszegőit 200 ausztrál dollárra büntethetik

(körülbelül 45 839 forint). Kötelező lesz maszkot hordani a bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, imahelyeken és fodrászatokban is. Hétfőtől korlátozzák a misék, a temetések és az esküvők létszámát, a szórakozóhelyeken pedig betiltják az éneklést és a táncot. Nem halasztják viszont el az ausztrál-indiai krikettmérkőzést, csak a nézők számát csökkentik felére. Berejiklian ezt azzal magyarázta, hogy jóllehet az egészséget és a biztonságot tartják a legfontosabbnak, gondolniuk kell a munkahelyekre és a gazdaságra is.

Új-Dél-Walesben közel 200 aktív fertőzöttet tartanak számon

- Magyarországon ehhez képest két nap alatt többen halnak meg a kovid miatt mostanában.
A szomszédos Victoria állam - ahol 29 esetről tudnak - a héten ugyancsak elrendelte a kötelező maszkviselést. Victoria fővárosát, Melbourne-t egyszer már vesztegzár alá vonták a járvány miatt: a város csaknem négy hónapon át tartó zárlata - amely időtartamát tekintve az egyik leghosszabb járvány miatti zárlat volt a világon - november elején ért véget.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!