Műbőr cuccok… almából?

Plasztik helyett gyümölcs-alapú pénztárca, jöhet?

A Samara nem véletlenül hívja magát erőszakmentes divatháznak: állati eredetű terméket egyáltalán nem forgalmaznak, és most már a természetet károsító műanyagokat is kivezetik. Helyette egy újszerű vegán alternatívát alkalmaznak, ami nem más, mint az alma bevetése.

View this post on Instagram

Did you know, most vegan leather is still currently made from PVC (polyvinylchloride) which is extremely detrimental to the environment? We’ve never used PVC. Then, there’s PU (polyurethane) which is a little better. Then, there’s microfiber which is much better. We used microfiber wherever we could, and PU if necessary. But that’s not enough. We tried creating our own plant based leathers (in our kitchen sometimes) and experimented with coconut and pineapple too. Then we found that Apple leather could look exactly like real leather, and if you mixed it with a little bit of PU, it was durable too. We’ve taken apple skins that are wasted by the juicing industry, to create bags, and we’re going to keep trying to create better vegan leather for you, because it’s high time that the fashion industry becomes more natural, and plant based too 🍎 We can’t wait to show you what’s next!

A post shared by SAMARA (@be.samara) on

A torontói cég a PVC-t szeretné elkerülni, amivel általában helyettesíteni szokták a bőrt a ruházati piacon. Ez a szintetikus polimer rendkívüli módon ártalmas a környezetre. Egy icipici poliuretánt kevertek viszont a gyümölcs-masszához, hogy az elsőként piacra dobott, alma-alapú pénztárcát tartósabbá tegyék.

View this post on Instagram

The 5 Way Fanny Pack 🖐🏾

A post shared by SAMARA (@be.samara) on

Növényi alapú bőrrel kísérletezünk, ami gyakran a konyhában zajlik. Az alma mellett az ananászt és a kókuszt is kipróbáltuk. Az alma alapú hasonlít leginkább az igazi bőrhöz, ha egy kis PU-t is hozzáadunk. A gyümölcslé-ipar melléktermékeiből próbáltunk ezt a kis táskát létrehozni.

írja a cég Instagramon. A rózsaszínes, vörös és fekete színű kollekció darabja 50 dollárért szerezhető meg, mely összeggel részben kelet-afrikai, nehéz sorsú gyerekeket is tudunk támogatni, említi meg a plantbasednews.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!