Na ne! Az orgazmus akár meg is ölhet?

A szexnek számtalan jótékony hatása van, az egyik legjobb karbantartó módszer. De mi van, ha a szív nem bírja a fokozott megerőltetést?

Az egészséges mértékű és sűrűségű szex segíthet a betegségek megelőzésében, sőt gyógyításában is. Elmulasztja a fejfájást és a reumás fájdalmakat, az aktus során felgyorsuló vérkeringés ugyanis kimossa a szövetekből a salakanyagot. Jótékony hatással lehet a megfázásra is. A vérbőség, és a gyors ki-be légzés tisztítja a gyulladt nyálkahártyákat.

A szex amilyen kellemes, olyan megerőltető is lehet,

figyelembe véve az illető életkorát, fizikumát, terhelhetőségét. A szív ilyenkor csúcsteljesítményen dolgozik, ami ritmuszavarhoz vezethet. A merevedés miatt vérrög keletkezhet, amely elzárja a koszorúereket. A szívinfarktusok nagyobb hányada a reggeli órákban történik, az alvás utáni ébredezés perceiben, ha hirtelen kipattanunk az ágyból, a fokozott stressz, az idegeskedés, mind szívinfarktust idézhetnek elő. Szakorvosok szerint az

aktust követő egy-két órán belül kétszeres a szívinfarktus kockázata. 

Egy orvosi blogger leírta egy nő történetét, akinek közvetlenül az aktus után lett stroke-ja. A nő fogamzásgátlót szedett, ami növeli a vérrög keletkezésének esélyét. A fogamzásgátlót szedőknek emiatt is érdemes fokozottan odafigyelniük a vérrögképződés lehetőségére! Azért ne keseredjünk el, statisztikai adatról van szó, az aktus közbeni infarktusnak, mint rizikófaktornak az esélye egy a millióhoz. Egy brit egészségszolgálat arra buzdítja az embereket, hogy naponta szeretkezzenek, mert ezzel megelőzhető a szívinfarktus. Súlyosabb szívprobléma esetén természetesen érdemes szakorvos véleményét kikérni.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!