Német belügyminiszter: a védőoltás nem járhat kiváltsággal

A német szövetségi belügyminiszter szerint nem szabad többletjogokat biztosítani azoknak, akik beadatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltást.

Horst Seehofer szerint a védőoltás beadatásától elzárkózók hátrányos megkülönböztetése a védőoltással rendelkezőkkel szemben az oltás kötelezővé tételével lenne egyenlő. Ám

az oltásnak önkéntesnek kell maradnia.

"Együtt kerültünk bele a válságba, és együtt, szolidárisan is kell kiverekednünk magunkat belőle" - mondta a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.
Azt is el kell kerülni, hogy például légitársaságok vagy sportegyesületek biztosítanak előnyt a védőoltással rendelkezőknek, mert az a társadalom megosztásához vezetne, hiszen "az egyik ember kiváltsága a másik ember hátrányos megkülönböztetése".

Az államnak semlegesnek kell maradnia,

nem gyámkodhat a polgárok felett. Az orvostudomány naponta szolgál tanácsokkal és gyakorlati magatartási útmutatókkal, ami fontos hozzájárulás a felvilágosításhoz és a megértéshez, de a politikától visszafogottságra van szükség ezen a területen - fejtette ki a miniszter.

Németországban vasárnap kezdődött meg az oltási kampány,

miután szombaton befejezték az első, mintegy 150 ezer adag oltóanyag szétosztását a tartományok között . A vakcina kiszállítása a tartományokhoz a szövetségi kormány feladata, az oltás beadását a tartományi kormányok szervezik meg.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!