Obi-Wan Kenobi lézerkardjára is licitálhatsz decemberben

Julia Robertsnek a Micsoda nőben viselt térdcsizmájára és Bradd Pitt Harcosok klubjában hordott piros bőrkabátjára is licitálhatsz decemberben.

A londoni Prop Store szokásos évi Entertainment Memorabilia Live Auction elnevezésű licitjén felsorakozó tárgyakat a cég vezérigazgatója, Stephen Lane "vadászta le" a filmkészítőkre, színészekre, stábtagokra, produkciós cégekre és gyűjtőkre is kiterjedő kapcsolati hálója révén.
 

"A Prop Store lényege maga a vadászat"

- mondta el Lane a Reutersnek a cég rickmansworthi raktárában. A december elsején-másodikán tartandó online árverés során 350 filmből és televíziós műsorból származó több mint 900 emléktárgyra licitálhatnak majd az érdeklődők.
Az aukció legizgalmasabb tételei közé tartozik Obi-Wan Kenobi lézerkardja a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja című filmből. Ennek leütési árát 80 ezer és 120 ezer font (31-46,8 millió forint) közé becsülik.

A piros bőrdzseki, amelyet Brad Pitt viselt

a Harcosok klubjában, a várakozások szerint 20 ezer és 30 ezer font közötti áron cserélhet gazdát, míg a Micsoda nő ikonikus fekete lakkbőr csizmája 10-15 ezer fontot is megérhet egy licitálónak.

Nyitókép: Prop Store

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!