Összefüggést találtak a csirkehús és a rák kialakulása között

Az Oxfordi Egyetem tudósai összefüggést találtak a rák és a csirkehús fogyasztása között.

2006 és 2014 között 475 ezer középkorú britet követtek egy nagyszabású kutatás keretében. Az étrendjük mellett azt is számon tartották, hogy milyen betegségek alakultak ki náluk. A  Journal of Epidemiology and Community Health című folyóirat

most tette közzé a kutatás eredményeit

- írja a Daily Mail. Az adatok szerint a csirkehús fogyasztása növeli a rosszindulatú melanóma, a prosztatrák és non-Hodgkin limfóma kialakulási kockázatát, az okok megnevezése nélkül. Az eredményeket persze számos tényező befolyásolhatta, így például a rák kialakulását elősegítő anyagok kerülhettek a húsba, illetve annak elkészítése is hatással lehetett az eredményekre.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!