Rájár a rúd Amerikában a terápiás állatokra

Teljesen betiltják az terápiás állatok utaztatását.

Az Egyesült Államok teljesen betiltja, hogy a repülők utasai érzelmileg támogató állatokat vihessenek magukkal repülőútjukra.

Régebben semmilyen szabályozás nem vonatkozott a dologra, így az állataikhoz ragaszkodó utasok joggal vitáztak a légitársaságokkal.

Egy páva főszereplésével zajló sztori

következtében a nagyobb amerikai légitársaságok szigorítottak: mostanáig csak az vihette fel fura állatát a fedélzetre, akinek orvosi papírja van annak szükségességéről - írja a 444.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium szerdai szabálymódosítása szerint mostantól csak kutyákat lehet felvinni a fedélzetre abban az esetben, ha a terápiás állat valamilyen szolgálatot lát el fogyatékossággal élő személy számára, például vakvezető kutya. Minden más állat mehet a raktérbe. Az indoklás szerint

a szokatlan állatok fedélzetre cipelése

megrengette a bizalmat a tényleges szolgálatokat ellátó állatok felé. A szabálymódosítás védené az utazóközönséget és a személyzetet is. A légitársaságok szerint korábban az utasok rendszeresen visszaéltek a lehetőséggel, és veszélyes is volt a képzetlen állatok ilyenfajta szállítása, többször előfordult, hogy az állatok megsebesítették az utasokat és a személyzetet.

Az Airlines of America szerint 2017-ben 751 000 alakommal vittek fel a fedélzetre érzelmileg támogató állatot.

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!