Szenteltvízzel szőnyegbombáz az orosz pópa - ezért!

Oroszország anyácska gyermekeinek gyakori jellemhibája a merev részegség szeretete. Egy pópa most szenteltvízzel "szőnyegbombázná" a javíthatatlan iszákosokat.

Hetven liter szentelt víz (aqua benedicta) permeteztetett szét egy repülőgépről az iszákosság és a paráznaság elleni küzdelem jegyében Szavva, Tver és Kasinszk metropolitája által. A "keresztes repülés" hagyománya szeptember 11-én, az alkoholizmus elleni küzdelem oroszországi napján, 2006-ban kezdődött el Tverben. Szerdán a város felett köröző repülőgépen egy Kiapaszthatatlan Kehely Mária-ikon, Keresztelő Szent János ikonja és több helyi szent ereklyéi mellett ott volt a metropolita és Alekszandr

Gorjacsov pópa, elvégezve a szenteltvízhintés szertartást.

A repülő fedélzetén volt egy házaspár is. Vjacseszlav, a férj csodálatos gyógyuláson ment keresztül, amikor Moszkvából a Kiapaszthatatlan Kehely-ikonhoz zarándokolt. Tverben megtalálta élete párját, Olgát is. A pópa arra kérdésre, hogy nem szokták-e kigúnyolni a "keresztes repülést", kijelentette: "Nevessenek csak, a nevetés meghosszabbítja az életet. De mi is itt a nevetséges? Az, hogy segíteni akarunk az embereknek abban, hogy megszabaduljanak a betegségeiktől? Az, hogy azt propagáljuk, hogy az emberek hagyjanak fel az alkohollal és a kábítószerrel? Nevessenek, mi pedig tesszük majd a dolgunkat." Az alkoholizmus elleni küzdelem napját először 1913-ban tartották meg Oroszország földjén az ortodox egyház kezdeményezésére.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!