Tartós kapcsolatban élsz? Ezek a szexkérdések biztosan foglalkoztatnak

Sokan ma sem tartják normálisnak bizonyos szokásaikat, félelmeik vannak, szorongnak a szexualitásuk miatt.

Amíg szexuális viselkedésünkkel nem bántunk másokat, nem okozunk sérülést és biztonságban vagyunk, semmi sem tekinthető a szexben abnormálisnak. Sem vágyak, sem szokások, sem fantáziák. Sokféle viselkedést magába foglal a „normális” fogalma. Egyáltalán nem szégyenletes például a testünk, szükségleteink minél alaposabb felfedezése, vagy a

gátlások nélküli élvezet.

Laura Berman szexológus szerint sokszor ott van az emberekben a kimondatlan kérdés: „a szexuális életem nem kielégítő. Ez normális?” Sajnos, sokszor ez a szomorú valóság – véli Laura Berman, aki szerint ennek fő oka az, hogy sok nő nem meri elmondani igényeit partnerének az ágyban. Sokan abban sem biztosak, hogy egyáltalán mit szeretnének. Egy biztos: először önmagunkat kell elfogadni, és tisztában lennünk saját vágyainkkal ahhoz, hogy a szexuális életünket „felvirágoztassuk”.

De mégis, hányszor?

Sokan törik a fejüket gyakran azon, vajon normális-e, amilyen rendszerességgel koptatják az ágyat partnerükkel. Nem kell azonban megijedni: egy felmérés szerint a legtöbb, hosszabb ideje együtt levő amerikai pár heti egy-kétszer él szexuális életet, kivéve, ha betegség, terhesség, utazás, vagy valamilyen stressz közbejön. A friss pároknál persze gyakoribb a szex, de idővel itt is csökken az együttlétek száma.

Hogyan mondjam el?

Igazi előrelépést jelenthet a szexuális életünkben, ha őszintén elmondjuk a párunknak, mit is szeretnénk az ágyban. A férfiak sem gondolatolvasók, ezért sokkal többet érünk azzal, ha beszélünk, magyarázunk, netán megmutatjuk, mire vágyunk. Persze tudatosítsuk a párunkban, hogy nagyon szeretünk vele együtt lenni, ezért a célunk az, hogy az együttlét minél jobb legyen mindkettőnk számára. Azt is megtehetjük, ha kezét a testünk azon pontjára vezetjük, ahol jólesik az ingerlés.

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!