Tippeket adunk a jó alváshoz

Minőségi alvásban lesz részed, ha betartod ezeket a szabályokat.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy ébren hánykolódtunk egész éjjel. Különösen kínzó állapot, ha ilyenkor ott lebeg a szemünk előtt: az óra reggel hétkor kérlelhetetlenül csörögni fog. Az emiatt érzett szorongás tovább nehezíti az elalvást, beindítva a sokak által ismert ördögi kört. Íme, 6 bizonyítottan hatásos tipp, ami segíthet meghozni a várva várt álmot!

Minél több természetes fény!

Sokan nem is hinnék, mennyit számítanak a megfelelő fényviszonyok már az éber óráinkban is. A nappali, természetes fény és az éjjeli sötétség segít pontosan beállítani a bioritmusunkat: olyannyira, hogy az álmatlansággal küzdők 83 százaléka alszik el könnyebben, ha növeli a nappal világosban töltött órák számát.

Melatonin tartalmú étrendkiegészítő!

A melatonin a tobozmirigy által termelt hormon, ami agyunkat arra készteti, hogy “relax módba” kapcsoljon, könnyebb tehát a pihentető alvás is. A tanulmányok eredménye magáért beszél: a melatonint szedők fele merül álomba könnyebben, mint a többiek. A szer nálunk vény nélkül kapható és szerencsére semmilyen káros mellékhatásáról nem számoltak be.

Állítsd be a hálószobád hőmérsékletét!

Mindannyian ismerjük a forgolódást a forró nyári estéken. Fontos, hogy megtaláljuk az optimális hőfokot, ami egyes kutatások szerint még a zajszintnél is jobban befolyásolja az alvás minőségét! A legtöbb ember 20 fok körüli hőmérsékleten alszik a legjobban, de ez egyénenként eltérhet.

További tippekért olvass tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!