Tippeket adunk az egészséges hajért

Minden hajtípus megérdemli a megfelelő ápolást, legyen az hosszú, vagy rövid.

Hajunk a büszkeségünk lehet, ha olyan egészségesen ragyogó és életteli, mint a samponreklámokban. De néha hiába a sok szárításba, vasalásba ölt idő, a végeredmény nem lesz ugyanaz, mint a tévében. De vajon mire van szüksége tincseinknek? Hat szuper tippünkkel gyönyörűvé teheted a frizurádat!

A hajmosás tudománya

Sokan azt gondoljuk, hajat mosni mindenki tud, pedig ez a kérdés nem mindig magától értetődő. Megveheted a boltokban a legdrágább sampont, nem ér semmit, ha nem használod helyesen. A helytelen technika eredménye a korpás vagy éppen zsíros haj. A legfontosabb szabályok, hogy a fejbőrt soha ne körömmel dörzsöld, helyette a puha ujjbegyeket használd.

A fejbőr masszírozását soha ne hagyd el, mert ilyenkor dörzsölöd le a verejtéket, valamint a különböző hajformázó termékek maradványát. Keresd azokat a samponokat, melyek valamilyen jótékony adalékanyagot tartalmaznak, mint pl. az olívaolaj, vagy a kaviár. Figyelj azonban arra, hogy minimum 1-3 százaléknyi különleges hozzávaló legyen bennük.

Olajos fejmasszázs

A fejmasszázs köztudottan jó hatással van a vérkeringésre, meleg olajjal kombinálva hidratálja a fejbőrt. Erre a célra tökéletes a kókusz, a mandula, vagy az olívaolaj. Az olajakat kissé melegítsd fel, majd az ujjbegyeid segítségével masszírozd bele a fejbőrbe. Ez nem csak a bőrödet frissíti fel, de a jó alvást is segíti.

Vitaminprogram a hajad számára

Nagyon egyszerűen, könnyen szebbé teheted hajkoronádat. A vitaminban gazdag ételek jót tesznek fürtjeidnek, éppen ezért érdemes a hajápolást sokszor a konyhában kezdeni. A megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlen, ezért lehetőleg fogyassz naponta 6-8 pohár vizet, minél több gabonamagot, barna rizst, kölest, vagy rostot, melyek mind tartalmazzák a hajat tápláló egészséges olajokat és vitaminokat. Emellett pedig iktass be az étkezéseidbe lédús gyümölcsöket és zöldségeket.

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!