2019.07.25. Italiano
Vegán életmódot folytatsz? Akkor az alábbi ételek lehetnek a legfőbb fehérjeforrásaid
Kezdő vegánként kihívást jelenthet megfelelő mennyiségű fehérjét beilleszteni az étrendünkbe, ám nem annyira nehéz feladat, mint amilyennek első látásra tűnik. Ha számba vesszük a növényi alapú ételeket, négy csoportból tudjuk a legtöbb fehérjét kinyerni. Ezek a zöldségek, a hüvelyesek, a csonthéjasok és a magok. Cikkünket
nem csak vegán olvasóinknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik vegyes táplálkozás mellett szeretnének kevesebb állati eredetű táplálékot fogyasztani. Úgy, hogy mindez ne menjen a fehérjebevitel rovására.
1. Edamame bab
A szójabab akár magában, egy kevés sóval meghintve, akár saláta részeként is igencsak laktató élelmiszer. A
fehérje mellett kiváló forrása az aminosavaknak, magas rosttartalma pedig elősegíti a jó emésztést.
2. Fekete bab
Egy csésze 15 gramm fehérjét tartalmaz, sokoldalúan felhasználható babféle. Készülhet belőle leves, burrito, illetve ehetjük más zöldségekkel rizs mellé. Sőt, alaposan átmosva desszertet, brownie-t is szoktak belőle készíteni. Magas a rosttartalma.
3. Tofu
Ez a fehérjeforrás szintén tartalmazza az összes létfontosságú aminosavat. Különböző szilárdságú fajtái léteznek, minél szilárdabb egy tofu, annál fehérjedúsabb. Kalciumot és némi vasat is tartalmaz.
4. Tempeh
A tempeh a tofu keményebb, rágósabb alfaja, a tofuhoz hasonlóan tartalmazza az összes létfontosságú aminosavat. Húsfélék helyettesítésére kiváló, ehetjük pácolva, sütve, grillezve vagy akár pörköltnek elkészítve.
Van még négy jó tippünk,
olvasd tovább a cikket itt!