Végleg elmaradhat a tokiói olimpia

Ha a koronavírus-járvány miatt jövőre sem lehet megrendezni a tokiói nyári játékokat, akkor később már nem is fogják - mondta Thomas Bach.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach és Abe Sindzó japán miniszterelnök március 24-én állapodott meg abban, hogy a játékokat egy évvel el kell halasztani. A kormányfő szerint csak

akkor lehet megrendezni az olimpiát, ha a járványt megfékezték.

"Teljesen őszintén, meg tudom ezt érteni, mert nem lehet három- vagy ötezer embert örökké alkalmazni a szervezőbizottságban - mondta Bach a BBC-nek. - Nem lehet minden évben az összes nagy sportszövetség nemzetközi versenynaptárát megváltoztatni. Nem lehet a sportolókat bizonytalanságban tartani" - tette hozzá.

A NOB eltökélte, hogy megtartják jövőre a játékokat,

még azzal együtt is, hogy készülni kell különböző forgatókönyvekre, például versenyzők karanténjára. "Hogy mit jelenthet ez egy olimpiai falura nézve? Most tekintjük át a különböző forgatókönyveket, ezért mondom, hogy ez óriási feladat, mivel olyan sok eshetőség van, amelyet nem könnyű előre látni. Ha majd világos képünk lesz arról, hogyan fog kinézni a világ 2021. július 23-án, akkor meghozzuk a megfelelő döntéseket" - hangsúlyozta. A halasztott tokiói olimpia megnyitója 2021. július 23-án lenne, a versenyek pedig augusztus 8-án érnek véget.

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!