A DC és Marvel Comics is gyászol, legendás Batman-író hunyt el

Olyan kemény témákat dobott be, mint a rasszizmus vagy a drogok kérdése.

A DC és a Marvel Comics osztozik a gyászban: Denny O’Neil mindkét képregény-univerzum aktív részét képezte. A 81 éves író-szerkesztő június 11-én távozott az élők sorából: a halálának oka természetes volt.

A Missouri-ből származó férfi kezdetben riporterként dolgozott, majd a ’60-as évek derekán került a Marvelhez. Később a DC-nek is szőtt történeteket.

Superman és Doctor Strange kalandjai mellett a ’70-es években Neal Adams társaságában lehelt új életet Batmanbe.

via GIPHY

A Denevérember 1966-os, bohókás tévéműsora Adam Westtel váratlan fordulatot vett: jóval sötétebb, baljósabb lett a karakter.

View this post on Instagram

He's Batman 🦇 What’d you think of DETECTIVE COMICS #1021?

A post shared by DC (@dccomics) on

A Zöld Íjász és a Zöld Lámpás figurája szintén megváltozott, illetve a képregényes műfajban addig tabunak számtó témák is megjelentek: drogfüggőség, rasszizmus és különböző társadalmi problémák képében.

Az első fekete szuperhős, John Stewart is O’Neilnek és Adamsnek köszönhető. O’Neil 2001-ben ment nyugdíjba, ám aztán is felügyelte a három évtized alatt csiszolgatott karaktereinek sorsát.

2006-ban például a Batman Begins munkálataiba bele is folyt. A példás pályát befutott képregényest gyászolja a szakma is, sokan osztják meg az elhunyttal közös emlékeiket – teszi hozzá a HuffPost.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!