Betiltják az elefánttaxikat Angkorban

Betiltják az elefántháton való túrázást jövő év elejétől a kambodzsai Angkor romvárosában.

Az idegenforgalmi attrakciót az állatvédők sürgetésére szüntetik meg, akik régóta hangoztatják a gyakorlat kegyetlenségét. Az angkori régészeti komplexumot csak 2018-ban hatmillióan nézték meg. A látogatók zöme elefántos túrára is befizet, amellyel elefántháton lehet körbejárni az ősi angkori templomok régészeti helyszínén. A templomegyüttes parkját működtető hatóság pénteken közölte, hogy

2020 elején befejeződnek az elefántos túrák.

"Az elefántokat többé nem lehet üzleti célra használni" - jelentette ki Long Koszal, a hatóság szóvivője, hozzáfűzve, hogy az állatok egyébként is túl öregek. Az Angkorban dolgozó 14 elefánt közül ötöt már el is szállítottak egy 40 kilométerre fekvő erdős területre, ahol szabadon élhetnek tovább természetes körülmények között. A cég, amely az elefántok tulajdonosa, állítólag továbbra is ügyelni fog rájuk.

Kambodzsát régóta bírálják állatvédő szervezetek

a turisták elefántos túrái miatt. Az elefántokat ugyanis a betanítás alatt a gondozók betörik és gyakran agyondolgoztatják őket. 2016-ban egy nőstény elefánt elpusztult az út szélén, miután az extrém kánikulában kellett turistákat cipelnie a hátán az angkori templom környékén.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!