Csütörtökön kezdődik a Sundance fesztivál

A szervezők kérik a közönséget, hogy a járvány miatt "cseréljék a hótaposót papucsra".

A Utah állambeli Park Cityben csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál. A szervezők arra kérték a független filmes mustra közönségét, hogy idén a koronavírus-járvány miatt "cseréljék a hócsizmájukat papucsra", mivel

a fesztivált főként online rendezik meg.

A Sundance Filmfesztivál kezdetére, január végére rendszerint már javában zajlik a filmes díjszezon, a járvány azonban idén mindent felforgatott. A producerek, a sztárok, az újságírók és a filmrajongók a szokásos módon nem gyűlhetnek össze Utah havas hegyei között, hogy kicseréljék a legújabb Oscar-pletykákat. A világ egyik legfontosabbnak tartott független filmes seregszemléje csütörtöktől főleg az interneten várja a résztvevőket.
Mivel az észak-amerikai mozik javarészt zárva tartanak, a díjszezon filmjei közül is csak néhányat mutattak be. Mivel az Oscar-díjátadót is áprilisra halasztották, a Sundance Filmfesztivál jelentősége felértékelődött.

"A díjátadók kirakatába kerültünk"

- mondta pixabay  igazgatója. A Warner Bros. úgy döntött, hogy a Sundance-en tartja meg Judas and the Black Messiah című filmje világpremierjét. A főszerepben a Fekete Párduc című filmből ismerős Daniel Kaluuya látható. A fesztivál kínálatában szerepel a Robin Wright rendezésében és főszereplésével készült Land című dráma, amely a Sziklás-hegységben játszódik, valamint Mona Fastvold World to Come című történelmi drámája is Katherine Waterston és Vanessa Kirby főszereplésével.

Az idei Sundance filmfesztivál programját

Egyesült Államok-szerte csak néhány független moziban mutatják be, ahol az egészségügyi szabályok engedik. Los Angelesben vagy Utahban viszont nem tudnak mozis vetítéseket szervezni a járvány miatt. A január 28. és február 3. között zajló filmmustrán 72 játékfilmet láthatnak a nézők, akiket kérnek, hogy a lehetőséget kihasználva nézzenek meg több filmet virtuálisan, mint amennyire egyébként be tudtak volna ülni a mozikba.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!