Eltűnt Utahból a titokzatos sivatagi vasoszlop

Négy férfi vitte el a utah-i sivatagból a rejtélyes monolit fémtömböt - mondta egy szemtanú.

Négy férfi darabolta fel és vitte el péntek éjszaka a utah-i sivatag vörös kövei között nemrég felfedezett, rejtélyes monolit fémoszlopot, amely napok óta lázban tartja az internetezőket világszerte.

Ross Bernards coloradói fotós a helyi televíziónak

nyilatkozva közölte, hogy miután a fémoszlop nagy robajjal feldőlt, az egyik férfi azt mondta: "ezért nem szabad szemetet hátra hagyni a sivatagban". A négy fős brigád darabokra törte a szerkezetet, felpakolta és elment. "Miközben pakolták és elsétáltak,

azt mondták, ne hagyjunk nyomot"

- idézte fel Bernards, akinek csapata meg is örökítette a történéseket.

A San Juan megyei rendőrfőnök hivatala korábban azt nyilatkozta, hogy nem indít nyomozást a közterületre illegálisan kihelyezett monolit eltűnésének ügyében, ugyanakkor szívesen fogad minden fülest attól a több száz embertől, akik

elzarándokoltak a Red Rock sivatag mélyére,

hogy megcsodálják a csillogó fémoszlopot.

Utah rendőrsége múlt hét hétfőn jelentették be, hogy egy 3,6 méter magas fémépítményre bukkantak a sivatag vörös sziklái között. A monolit pontos helyét szándékosan nem adták meg, ám az internetezők mindössze 48 óra alatt lokalizálták a pontot és kiposztolták a koordinátáit. Nem sokkal később meg is jelentek az első fotók az Instagram közösségi képmegosztón a titokzatos eredetű oszloppal pózoló emberekről.

A fémtömb eredete ismeretlen.

Többek szerint szobor, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélték felismerni rajta. Nem Utah az egyetlen hely, ahol rejtélyes monolit tűnt fel: Románia északi részén hasonló fémépítmény felbukkanásáról és eltűnéséről számoltak be a napokban.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!