Ez lesz, ha nem kezdesz időben sportolni!

A rendszeres sportolás önbizalmat ad, levezeti a felesleges energiákat, fejleszti az erőnlétet, állóképességet, és az egészség megőrzésében is segít.

Szakértők szoros összefüggést véltek felfedezni a passzivitás és a rossz egészségügyi állapot között - írja a Napi Doktor. Az elhízás ma már önálló betegség, a magyarok több mint felét érinti. Ha nem hormonzavarhoz, vagy genetikai okokhoz köthető, hátterében a fizikai tétlenség áll. Ha nincs rendszeres sport az életedben, az a súlygyarapodáson kívül olyan komoly problémákhoz vezethet, mint szív- és érrendszeri betegségek, anyagcserezavarok, gyomor- és bélbetegségek, mozgásszervi és gerincbántalmak, csontritkulás, reuma, légzőszervi panaszok, tüdőembólia, vérrögök képződése, vagy

akár a váratlanul lecsapó stroke.

A cukorbetegség egyike a leggyakoribb következményeknek, hiszen minél kevesebbet mozog valaki, annál kevesebb vércukrot használ fel a szervezete, ráadásul a vér zsírtartalma is megugrik, ami a korai érelmeszesedés egyik melegágya. Sokan azzal a ténnyel sincsenek tisztában, hogy a mozgás hiánya nem csupán testi, de lelki bajok okozója is lehet, amelyek egészen a mély depresszióig fajulhatnak.

Olvass tovább itt, hogy megtudd, mit ajánl elhízás ellen a Napi Doktor!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!